Home » OBAVEŠTENJA » Sloga sa učenicima srednjih škola u Gornjem Milanovcu

Sloga sa učenicima srednjih škola u Gornjem Milanovcu

Gornji Milanovac – Beograd, 27.04.2018. – Potpredsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Vladimir Radosavljević juče je na poziv udruženja „Mladi Takovskog kraja” u sali Gimnazije „Takovski ustanak“ održao izlaganje o sindikalizmu i značaju Međunarodnog dana rada, 1. Maja, učenicima srednjih škola u Gornjem Milanovcu.

Radosavljević je na samom početku okupljene mlade ljude upoznao sa organizacijom koju predstavlja, istakavši da se radi o najmlađoj i najborbenijoj velikoj radničkoj sindikalnoj organizaciji u Srbiji.

Radosavljević je istakao da ni jedno pravo, bilo to građansko, ljudsko, a naročito radno, nije palo s Marsa i nije delo dobre volje poslodavaca. Za ta prava se treba stalno boriti, rekao je on.

On je upozorio mlade kao buduće radnike na sve ono šta ih čeka kroz život, posebno na aktuelni zakon o radu i nastavku derogacije radničkih i svih ostalih prava.

O tome, šta je sve rekao i kako su mladi reagovali na izlaganje, pogledajte u nastavku, u video prilogu…

Projekat je sporoveden od strane Udruženja „Mladi Takovskog kraja” u saradnji sa Užićkim centrom za ljudska prava i demokratiju, kojima se zahvaljuemo na pozivu i iskazanom poverenju.

Info služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*