Home » ОБАВЕШТЕЊА » Слога подржава запошљавање на Аеродрому Београд
Слога подржава запошљавање на Аеродрому Београд

Слога подржава запошљавање на Аеродрому Београд

Београд, 15. мај 2016. – Удружени синдикати Србије „Слога“ поздрављају потез пословодства београдског Аеродрома Никола Тесла које је уговорима о раду на одређено време, уз плаћено социјално и пензијско осигурање обезбедило редовне зараде за 778 радника.

SAOPSTENJEПодатак да је број запослених на Аеродрому сада повећан са 500 запослених на више од 1200 не одговара објективној истини, будући да су ти радници годинама ту радили, неки чак и по 15 година, али преко омладинских задруга, без права на пензијски стаж и за плату до три пута мању у односу на стално запослене.

Тиме је вршена озбиљна радна дискриминација, јер су радници радили исти посао, са истом одговорношћу, али не и истим правима, а и плате преко омладинских задруга немају третман зарада, већ накнада.

Сматрамо да је директор Аеродрома Београд овим потезом урадио једину исправну и праву ствар, будући да су потребе за радницима на аеродрому увек биле знатно веће, али да су предходна руководства годинама уназад то игнорисала и форсирала запошљавање преко омладинских задруга, посебно преко Омладинске задруге ОЗБ Комерц, која је чак имала и своју пословницу на Аеродрому, што је био посебан апсурд без преседана.

Слога уједно позива и све послодавце у Србији да следе пример Аеродрома и да где год има простора и економске оправданости своје раднике ангажују уговорима о раду, уз избегавање омладинских задруга и агенција које се баве лизингом радника и паразитирањем на туђој муци.

Информативна служба

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top