Home » OBAVEŠTENJA » Sloga podržava štrajk i zahteve zdravstva
Sloga podržava štrajk i zahteve zdravstva

Sloga podržava štrajk i zahteve zdravstva

Beograd, 28. 10. 2014.godine — Granski sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti „Sloga“ doneo je odluku da se u skladu sa sindikalnom i radničkom solidarnošću pridruži najavljenom jednodnevnom štrajku zaposlenih u organizaciji reprezentativnih sindikata zdravstva zakazanom za 5. novembar tekuće godine.

U potpunosti podržavamo zahteve naših kolega za hitan nastavak pregovora oko Posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvo i Posebnog kolektivnog ugovora za socijalnu zaštitu i istovremeno upućujemo protest Vladi zbog smanjenja zarada zaposlenih u zdravstvu i daljeg urušavanja materijalnog položaja zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

Istovremeno apelujemo da se oko ovih zahteva nastupa krajnje ozbiljno  i u duhu radničke i svake druge solidarnosti, jer vreme pred nama traži SLOGU  i  JEDINSTVO  u odbrani narušenih prava zaposlenih u grani zdravstva i socijalne zaštite.

U skladu sa navedenim, Granski sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti „Sloga“, zbog nedostatka vremena za pripremu i loše međusindikalne koordinacije neće biti prisutan sa svojim članstvom na javnoj sednici ispred Vlade Srbije, zakazanoj za 29. oktobar 2014. godine, ali će izvršiti sve pripreme i potrebna obaveštenja da se članstvo „Sloge“, u zdravstvenim ustanovama u kojima ima članstvo, na celokupnoj teritoriji Republike priključi jednodnevnom štrajku koji će se održati 5. novembra ove godine.

Granski sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti „Sloga“ još jednom apeluje na veću sindikalnu solidarnost u odbrani sada već definitivno vidljivih narušenih prava zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, ali i drugih grana javnog sektora.

Informativna služba USS „Sloga“

 

3

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top