Home » ОБАВЕШТЕЊА » Слога подржава штрајк и захтеве здравства
Слога подржава штрајк и захтеве здравства

Слога подржава штрајк и захтеве здравства

Београд, 28. 10. 2014.године — Грански синдикат запослених у здравству и социјалној заштити „Слога“ донео је одлуку да се у складу са синдикалном и радничком солидарношћу придружи најављеном једнодневном штрајку запослених у организацији репрезентативних синдиката здравства заказаном за 5. новембар текуће године.

У потпуности подржавамо захтеве наших колега за хитан наставак преговора око Посебног колективног уговора за здравство и Посебног колективног уговора за социјалну заштиту и истовремено упућујемо протест Влади због смањења зарада запослених у здравству и даљег урушавања материјалног положаја запослених у здравству и социјалној заштити.

Истовремено апелујемо да се око ових захтева наступа крајње озбиљно  и у духу радничке и сваке друге солидарности, јер време пред нама тражи СЛОГУ  и  ЈЕДИНСТВО  у одбрани нарушених права запослених у грани здравства и социјалне заштите.

У складу са наведеним, Грански синдикат запослених у здравству и социјалној заштити „Слога“, због недостатка времена за припрему и лоше међусиндикалне координације неће бити присутан са својим чланством на јавној седници испред Владе Србије, заказаној за 29. октобар 2014. године, али ће извршити све припреме и потребна обавештења да се чланство „Слоге“, у здравственим установама у којима има чланство, на целокупној територији Републике прикључи једнодневном штрајку који ће се одржати 5. новембра ове године.

Грански синдикат запослених у здравству и социјалној заштити „Слога“ још једном апелује на већу синдикалну солидарност у одбрани сада већ дефинитивно видљивих нарушених права запослених у здравству и социјалној заштити, али и других грана јавног сектора.

Информативна служба УСС „Слога“

 

3

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top