Home » KAMPANJE » Sloga podržava protest penzionera

Sloga podržava protest penzionera

Beograd, 27.03.2017. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podržali su protest penzionera zakazan 28.03.2017. godine u 11.00. č na Trgu Nikole Pašića.

Tim povodom organizatorima protesta, Udruženju sindikata penzionera Srbije (USPS) i Udruženju sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USPVLS) poslat je telegram podrške u kome se navodi:

Poštovani prijatelji,

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ Vam pružaju bezrezervnu podršku u nastojanjima da zaštite ugroženu penzionersku populaciju, ujedno i čestitaju na hrabrosti i istrajnosti u suprotstavljanju bezočnim propagandnim manipulacijama od strane aktuelne vlasti.

Ujedno osuđujemo i svaki pokušaj opstrukcije i miniranja zakazanog protesta kroz napad na vaš sajt.

Smatramo kao i Vi da je svako otimanje od penzionerske populacije neustavno, bedno, jadno i nemoralno, budući da su penzije zarađena kategorija, a ne socijalna kako bi vlast htela da bude.

O rezultatima ove vlasti je bespredmetno govoriti. One su vidljive na svakom koraku. Plate su najmanje u Evropi, a Zakon o radu i agencijsko zapošljavanje neće ostaviti sadašnjim radnicima šansu za pristojnu penziju.

Zato, do pobede, da vratimo Srbiji dostojanstvo, složno!

U Beogradu, 27.03.2017. g

Željko Veselinović, predsednik USS „Sloga“

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*