Home » OBAVEŠTENJA » Sloga podržala protest građana u Zrenjaninu

Sloga podržala protest građana u Zrenjaninu

Zrenjanin, 30.12.2016. –

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podržali su juče protest nezadovoljnih građana u Zrenjaninu koji su se pobunili zbog visokih računa za centralno grejanje i načina kako se on obračunava, a koji su inicirali Udruženje nezaposlenih grada Zrenjanina, Centar za potrošače (CZP) “Begej” i dr.

Okupljenima na centralnom trgu u Zrenjaninu, pored domaćina, Dušana Kokota i Vlade Cicmila iz građanskih udruženja, obratio se i predsednik „Sloge“ i radnički kandidat za predsednika Srbije ispred Inicijative „Radnik nije rob!“, Željko veselinović, koji je ukazao da je „nemoguće da grejanje u Zrenjaninu košta više za one koji se ne greju, nego za one koji se greju“.

„Zato treba biti solidaran i treba pomoći. Treba se povezati sa svim drugim socijalno ugroženim kategorijama, povezati sa drugim udruženjima građana koji imaju iste probleme i treba naći neki modus i rešenje da se borimo protiv ove lopovske vlasti“, rekao je on.

„Kažem lopovske, jer mi živimo u državi anarhije i haosa u kojoj ne vladaju zakoni već zakon jačega,  u kojoj pozicije i poslove dobijaju osuđeni kriminalci i lopovi sa pravosnažnim presudama, dok pošteni građani nemaju posla i ne mogu da plate svoje račune“.

Veselinović je okupljenima čestitao na građanskoj hrabrosti i  tome što su se uprkos hladnom vremenu i predstojećim praznicima okupili i pokazali volju i hrabrost da se bore za svoja prava.

„Nadam se da ćemo u narednom periodu imati priliku da sarađujemo, a mi ćemo vam kao grupa građana na narednim izborima, ali ne kao partijska organizacija, pomoći da se za ovaj problem što više čuje i da probamo da ga rešimo ukoliko je to moguće“.

Predsednik „Sloge“ je tokom svoga obraćanja upozorio i na činjenicu da vlast počinje da koristi  kontramitinge i ukazao na  „sendvič“ kao simbol onih koji kontriraju zahtevima radnika i građana.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*