Home » SINDIKAT » Sloga počela sa radom u Koka Koli
Sloga počela sa radom u Koka Koli

Sloga počela sa radom u Koka Koli

Beograd, 18.10.2016. godine. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ i zvanično počeli sa radom u kompaniji Koka Kola Helenik (Coca-Cola Hellenic), jedne je od 300 partnerskih punionica najvećeg sistema za distribuciju napitaka na svetu.

Dušan Miljković i Željko Veselinović

Dušan Miljković i Željko Veselinović

Tim povodom, ovu kompaniju obišao je i predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović, koji je održao sastanak sa rukovodstvom sindikata, a nakon toga njega je sa predsednikom Sloge u Koka Koli, Dušanom Miljkovićem, primila i direktor ljudskih resursa i radnih odnosa Dragana Koruga.

Sastanak je protekao u međusobnom upoznavanju, predstavljanju sindikata sa jedne i kompanije Koka Kola sa druge strane, gde se razgovaralo o pravilima igre i budućeg funkcionisanja u narednom periodu.

–  Trudićemo se da kao odgovoran sindikat brzo ispunimo uslov za dokazivanje reprezentativnosti i aktivno učestvujemo u budućim odlukama koje se tiču prava zaposlenih u toj kompaniji, rekao je po završetku sastanka Željko Veselinović, predsednik Sloge.

On je kazao da je ohrabren činjenicom da su zarade u toj kompaniji znatno iznad proseka, mada za prostora za poboljšanja uvek postoji.

–  Koka Kola Hellenik u Srbiji zapošljava oko 1.000 radnika, a čuli smo da je u planu i proširenje fabrike u Batajnici, kao i izgradnja nove hale koja bi uposlila novih 500 radnika, čime bi Srbija postala centar regiona. Mi kao sindikat pozdravljamo takve poteze, kao i svako otvoreno radno mesto iz sopstvenih prihoda bez subvencija države, istakao je Veselinović.

Inače, kompanija Koka Kola Helenik je pomogla ovogodišnje sportske igare Udruženih sindikata Srbije Sloga u Soko Banji, i obezbedilia tokom sportskih nadmetanja svim učesnicima osvežavajuće napitke.

 

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top