Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: OBAVEZA JE PODRŽATI PROSVETU

SLOGA: OBAVEZA JE PODRŽATI PROSVETU

Beograd, 13. mart 2015. — Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ u skladu sa svojim programskih ciljevima i stavom da se podrže svi protesti u Srbiji uputili su danas pismo podrške svojim sindikalnim kolegama iz prosvete, Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikatu radnika u prosveti Srbije.

U skladu sa navedenim, pozivamo sve naše članove, ali i građane i naše simpatizere da nam se priključe 17. marta u protestu koje organizuju ova dva sindikata.

Složno, vidimo se!

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije

Sindikat radnika u prosveti Srbije

 

Poštovane kolege,

još jednom izražavamo punu podršku Vašim naporima da do kraja istrajete u nameri da za zaposlene u školstvu izborite status i prava koja Vam nesumnjivo pripadaju, kako zbog truda i kvalifikacija sa kojima svoj posao obavljate, tako i zbog značaja obrazovanja za svako društvo u celini. Svojom istrajnošću i doslednošću u poštovanju sopstvenih odluka predstavljate najsvetliji primer na koji treba da se ugledaju i naše kolege iz drugih sindikata, ali i svaki pojedinac koji kroz Vaš primer može da nauči nešto o samopoštovanju i poštovanju svoje profesije. Sa druge strane, problemi sa kojima se suočavate rezultat su upravo nepoštovanja te profesije i nerazumevanja njenog značaja od onih koji o obrazovanju i svemu ostalom u ovoj zemlji odlučuju.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će, kao i sve Vaše akcije do sada, podržati protest koji ste zakazali za 17.03. i praktično, organizovanjem prisustva naših aktivista u cilju izražavanja sindikalne solidarnosti.

Ovim putem Vam predlažemo i organizovanje sastanka naših predstavnika, kako bismo razmotrili mogućnosti eventualne dalje bliže i konkretnije saradnje. U tom kontekstu, nadamo se konkretnom kontaktu u najskorije vreme, a ne isključujemo mogućnost da tu saradnju konkretizujemo i pre održavanja zakazanog protesta, što bi nam bilo izuzetno drago. Bez obzira na Vaš odgovor povodom ovog predloga, mi svakako podržavamo Vaše akcije i dolazimo na najavljeni protest, a pitanje je samo da li će to, kao i do sada, biti u formi bratske sindikalne podrške, ili ćemo saradnju i konkretno definisati eventualnim sporazumom između naših organizacija.

Uz želju za uspehom u Vašim naporima ka rešavanju pitanja koja imaju opštu važnost, šaljemo Vam još jednom bratske sindikalne pozdrave i punu podršku!

 

USS Sloga

Željko Veselinović

predsednik

 

dopis

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*