Home » OBAVEŠTENJA » Sloga FOM-a u prilogu RTS u emisiji „Ovo je Srbija“

Sloga FOM-a u prilogu RTS u emisiji „Ovo je Srbija“

Izvor: RTS, 22. maj 2015. –  Revoltirani zbog nemogućnosti da se leče i neredovne isplate zarada radnici Fabrike obojenih metala Prokuplje (FOM)  su obustavili proizvodnju kako bi na taj način ukazali na svoj težak položaj.

Iako problemi radnika traju godinama, kako kažu u našem sindikatu Sloga FOM Prokuplje, poslodavca do sada niko nije uspeo da natera da poštuje važeće propise. Umesto da poštuje zakon i da plati radnike, on nastavlja pritisak na zaposlene novim pretnjama.

O problemu radnika FOM-a i danas u prilogu Radio televizije Srbije u emisiji „Ovo je Srbija“ govore nezadovoljni radnici i naš Slavoljub Popović, predsednik Sindikata Sloga FOM.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ sa posebnom pažnjom svakodnevno prate situaciju u ovoj privatizovanoj fabrici u kojoj se u poslednje vreme dešavaju stvari koje su potpuno nezamislive za civilizovano demokratsko društvo i vladavinu prava.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*