Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: DRI da ispita rad JKP Gorica u Nišu
SLOGA: DRI da ispita rad JKP Gorica u Nišu

SLOGA: DRI da ispita rad JKP Gorica u Nišu

Beograd, 8. maj 2016. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozivaju nadležne u Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) da u skladu sa svojim ovlašćenjima izvrše hitnu ili vanrednu reviziju pravilnosti poslovanja u JKP Gorica Niš „Pogrebne usluge“ i ispitaju sve transakcije i odluke  poslovodstva u vezi sa primanjima i izdacima, utvrde da li su one izvršene u skladu sa zakonom, datim ovlašćenjima, i za planirane svrhe.

Šezdesetoro radnika ovog preduzeća, među kojima i članovi „Sloge“, u tihom očajničkom potezu da skrenu pažnju na činjenicu da više meseci unazad ne primaju plate, kao ni novac za prevoz, već nekoliko dana posle radnih obaveza ne odlaze svojim kućama, već noći provode na groblju, kraj spomenika i tek iskopanih raka.

Prosto je nezamislivo da posle više intervencija od strane grada Niša, uplata pomoći u milionskim iznosima da bi im račun bio odblokiran, ovo preduzeće koje po svim parametrima treba normalno da funkcioniše, a s obzirom na delatnost koju obavlja, i dalje je u blokadi i nije sposobno da zaposlenima obezbedi zarađeno i minimum egzistencije za njihove porodice.

Posebno je zanimljiva transakcija od strane Centra za socijalni rad,  vezana za nedavno dobijenu i podeljenu solidarnu pomoć u iznosu od 45.000 dinara, a koja je inicirana od strane menadžmenta i deljena selektivno „podobnim“ radnicima.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ smatraju da tu nisu „čista posla“ i traže da se postupi u skladu sa zakonom, a sindikatu i javnosti dostavi na uvid činjenično stanje o tome – kako se trošio i troši novac, i da li neko od menadžmenta Gorice prima zaradu i socijalnu pomoć dok im većina radnika u očaju noćima spava na groblju i čeka zadušnice kako bi se prehranila.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top