Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: DRI da ispita rad JKP Gorica u Nišu
SLOGA: DRI da ispita rad JKP Gorica u Nišu

SLOGA: DRI da ispita rad JKP Gorica u Nišu

Beograd, 8. maj 2016. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozivaju nadležne u Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) da u skladu sa svojim ovlašćenjima izvrše hitnu ili vanrednu reviziju pravilnosti poslovanja u JKP Gorica Niš „Pogrebne usluge“ i ispitaju sve transakcije i odluke  poslovodstva u vezi sa primanjima i izdacima, utvrde da li su one izvršene u skladu sa zakonom, datim ovlašćenjima, i za planirane svrhe.

Šezdesetoro radnika ovog preduzeća, među kojima i članovi „Sloge“, u tihom očajničkom potezu da skrenu pažnju na činjenicu da više meseci unazad ne primaju plate, kao ni novac za prevoz, već nekoliko dana posle radnih obaveza ne odlaze svojim kućama, već noći provode na groblju, kraj spomenika i tek iskopanih raka.

Prosto je nezamislivo da posle više intervencija od strane grada Niša, uplata pomoći u milionskim iznosima da bi im račun bio odblokiran, ovo preduzeće koje po svim parametrima treba normalno da funkcioniše, a s obzirom na delatnost koju obavlja, i dalje je u blokadi i nije sposobno da zaposlenima obezbedi zarađeno i minimum egzistencije za njihove porodice.

Posebno je zanimljiva transakcija od strane Centra za socijalni rad,  vezana za nedavno dobijenu i podeljenu solidarnu pomoć u iznosu od 45.000 dinara, a koja je inicirana od strane menadžmenta i deljena selektivno „podobnim“ radnicima.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ smatraju da tu nisu „čista posla“ i traže da se postupi u skladu sa zakonom, a sindikatu i javnosti dostavi na uvid činjenično stanje o tome – kako se trošio i troši novac, i da li neko od menadžmenta Gorice prima zaradu i socijalnu pomoć dok im većina radnika u očaju noćima spava na groblju i čeka zadušnice kako bi se prehranila.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top