Home » OBAVEŠTENJA » Sloga 1. maja u Kruševcu

Sloga 1. maja u Kruševcu

Beograd, 28.04.2017. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ove godine umesto u Beogradu, 1. maj – Međunarodni praznik rada obeležiće protestnim okupljanjem tog dana u Kruševcu, na platou Doma sindikata sa simboličnim početkom u minut do 12.Protest u Kruševcu se organizuje kao direktna podrška aktivistima Sloge iz kruševačkog Trajala, koji su nedavno jednostranom odlukom partokratskog menadžmenta proglašeni tehološkim viškom, ali i svim do sada otpuštenim radnicima, žrtvama tranzicije, neoliberalne ekonomske politike koja se sprovodi i čije katastrofalne posledice osećaju svi građani Srbije.

Posebno da bi se sprečio bilo kakav mogući sukob nezadovoljnog članstva i naših simpatizera koji su poslednjih dana u velikom broju zahtevali od sindikata da se organizuje kontra- protest skupu na Trgu Nikole Pašića, koji organizuju Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“, koji su prepoznati kao dugogodišnji “amortizeri radničkog nezadovoljstva i prikriveni saradnici svih vlasti do sada“.

Apsurdno je, licimerno i bedno da ovi sindikati koji godinama unazad učestvuju u (ne)radu Socijalno – ekonomskog saveta, tripartitnog tela predstavnika vlasti, poslodavaca i sindikata, kritikuju stanje i položaj radnih prava, ali ne i samu vlast koja tu politiku sprovodi, i da u danu, simbolu međunarodnog radničkog otpora pozivaju na solidarnost kako bi šetali Beogradom i uručili zahteve “praznoj zgradi Vlade Srbije “, a imaju priliku da to rade tokom cele godine na sednicama tog tela.

Zato, davanje bilo kakvog legitimiteta i podrške ovim organizacijama je za nas u ovom trenutku kontraproduktivno i antiradničko, posebno što i u njihovom članstvu trenutno vlada ogromno nezadovoljstvo nakon šumova da će predsednik samostalaca Ljubisav Orbović biti novi ministar rada u rekonstruisanoj vladi sa novim premijerom, a njegovi najbliži saradnici državni sekretari.

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content