Home » OBAVEŠTENJA » Sindikat Sloga podržao protest i zahteve malinara

Sindikat Sloga podržao protest i zahteve malinara

Beograd, 18.04.2017. – Više od 1000 malinara iz svih krajeva Srbije protestovalo je u Arilju nezadovoljni otkupnom cenom malina, konstantnom nebrigom države prema njihovom problemu i tolerisanjem uvozničkog lobija koji im obara cene proizvoda.

Udruženi sindikati Srbije Sloga na poziv naših drugova iz SKOJ-a i Udruženja mailinara Vilamet podržali su ovaj protest, a na skupu koji je održan u subotu, ispred Sloge su prisustvovali članovi Glavnog odbora Ivan Ivanović i Milenko Nikolić koji se obratio okupljenima.

Nikolić je u ime sindikata iskazao punu podršku u njihovoj daljoj borbi, čak i radikalizaciji protesta ukoliko njihov problem ne bude rešen.

Malinari su nezadovoljni otkupnom cenom malina ovogodišnje berbe koja iznosi 120 dinara za kilogram i zahtevaju da ovogodišnja cena bude 1,83 evra.

Nakon protesta organizatori su se dogovorili da upute i jedno pismo novom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i resornim ministrima u kome traže da država konačno stane na put monopolistima i mešetarenju sa njihovom teško stečenom mukom.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*