Home » OBAVEŠTENJA » Sektor bezbednosti u Srbiji: Pretnja ili stub demokratije?

Sektor bezbednosti u Srbiji: Pretnja ili stub demokratije?

Beograd, 16. decembar 2015.- Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) organizovao je danas međunarodnu konferenciju pod nazivom „Budućnost bezbednosti – izgledi za Evropu i Srbiju”, kojoj su prisustvovali i predstavnici Sindikata policije „Sloga“.

Capture

U okviru Drugog panela “ Sektor bezbednosti u Srbiji: Pretnja ili stub demokratije?“ – govorili  su Saša Janković, zaštitnik građana Republike Srbije; Ljubodrag Stojadinović, stalni komentator „Politike“; Miroslav Hadžić, osnivač i predsednik Upravnog odbora BCBP; Saša Đorđević, Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Ratko Femić, novinar i moderator panela.

Saša Simić, iz Sindikata srpske policije, u ime svog sindikata i u ime Sindikata policije „Sloga“, postavio je pitanje Zaštitniku građana u vezi aktuelne teme donošenja novog Zakona o policiji, kao i aktima koja se odnose na bezbednosne provere u MUP-u.

Simić je kazao da su sindikati i zaposleni u policiji zabrinuti za ovaj zakon, jer vraća u upotrebu čl. 168. sadašnjeg zakona koji je osporen, a koji se tiče bezbednosnih provera radnika MUP-a.

On je zatražio i njegovo mišljenje u vezi depolitizacije policije, kao i mišljenje u vezi donošenja raznih uredbi kojima Vlada direktno rukovodi sudbinom ministarstva.

A šta je odgovorio zaštitnik građana Saša Janković, pogledajte u video prilogu koji vam je pripremila informativna služba „Sloge“

Konferencija je organizovana u sklopu proslave 18 godina postojanja Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, sa kojima ovlašćeni predstavnici Sindikata policije „Sloga“ imaju dugogodišnju dobru saradnju.

Sindikat policije „Sloga“ se zahvaljuje i Saši Simiću iz Sindikata srpske policije na dobroj i korektnoj sindikalnoj saradnji tokom održavanja konferencije.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content