Home » OBAVEŠTENJA » Saradnja Sindikata Sloga i Radničke akcije

Saradnja Sindikata Sloga i Radničke akcije

Mladenovac, 14.03.2017. godine. – Inicijativa „Radnička akcija“ iz Mladenovca koju predvodi Avdo Čardžić, održala je radnički zbor ispred Fabrike keramike u tom gradu, kako bi skrenula pažnju na neispunjena obećanja države o pokretanju proizvodnje i na neisplaćivanje zaostalih zarada radnicima.

Zboru su su prisustvovali i predstavnici Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, predsednik Željko Veselinović sa svojim saradnicima, kao i radnici propalih preduzeća iz Aranđelovca.

Predsednik „Sloge“, Željko Veselinović je okupljenim radnicima ispred nekada najvećeg srpskog giganta u proizvodnji keramike kazao da ga ohrabruje ukrupnjavanje obespravljenih radnika i rekao da se samo zajedničničkim akcijama i konstantnim pritiskom može doći do nekih rezulatata.

On je istakao da je više nego ikad potrebna politika oživljavanja domaće privrede kroz donošenje zakona o zaštiti domaće proizvodnje, kao i da se umesto subvencionsanja stranih kompanija kod kojih naši radnici rade za bedni minimalac novac države uloži u domaću privredu, kroz jačanje radničkog akcionarstva.

Veselinović je rekao da će zajedno sa Avdom Čardžić‎, predsednikom Udruženja „Radnička akcija“ nastaviti veću saradnju na ciljevima oživlljavanja domaćih fabrika, da se sačuva njihova imovina i da ona ostane u vlasništvu države i malih akcionara.

Na poziv „Radničke akcije“ okupljenima se obratio i aktuelni kandidat za predsednika Srbije, Vuk Jeremić, koji je pokazao interesovanje za poništavanje Zakona o radu, sudbine radnika propalih preduzeća, rešavanja njihovih problema i revitalizaciju srpske industrije.

Nakon zbora, u velikoj sali SO Mladenovac održana je tribina na kojoj su prisustvovali i predstavnici Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, predsednik Željko Veselinović sa svojim saradnicima, kao i radnici propalih preduzeća iz Aranđelovca.

Predsednički kandidat Vuk Jeremić je na tribini naglasio da su izmene zakona o radu omogućile izrabljivanje radnika u Srbiji. Jeremić je rekao da ova vlast privlači investitore iz sveta govoreći im da neće morati mnogo da plaćaju radnike ili da im daju beneficije.

Zakon o radu treba da bude poništen jer je sve radnike u Srbiji 2014. godine doveo u robovlasnički položaj.

 

Informativna služba

 

..

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*