Home » OBAVEŠTENJA » Saopštenje Sekcije mladih USS „Sloga“ povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih
Saopštenje Sekcije mladih USS „Sloga“ povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih

Saopštenje Sekcije mladih USS „Sloga“ povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih

Beograd, 11. avgust 2015.- Mladi širom Srbije umesto aktivne uloge u društvu sve više postaju pasivni posmatrači sopstvenih sudbina, bez ikakvih mogućnosti da učestvuju u donošenju odluka koje treba da trasiraju njihovu budućnost.

Oni se danas u ekonomsko osiromašenoj državi, kakva je Srbija, suočavaju sa mnoštvom izazova, od kojih su neefikasno i skupo obrazovanje, kao i nedostatak posla najveći.

0

Predsednik Sekcije mladih USS „Sloga“ Aleksandar Dukanac

Mladi se sve više koriste u ideološko-manipulativnim motivima političara, a sve manje u pokretanju njihovih ogromnih potencijala i kreiranju pozitivne društvene energije.

Mladinama u Srbiji nisu više potrebne samo reči obećanja i političke floskule o navodnoj brizi, njima je potrebno radikalno podizanje opšte nacionalne svesti o načinu i karakteru njihovog budućeg obrazovanja, obrazovanja koje će pružiti mogućnost jednakih šansi za sve, iz čega bi trebalo da izađu potencijali koji bi zamenili sadašnje gubitnike tranzicije.

Kao najnegativniji primer i loš odnos prema mladima, iz ugla sindikata, navodimo sve negativniju ulogu takozvanih Studentsko-omladinskih zadruga, koje bi trebalo značajno da pomognu mladima u obezbeđenju posla tokom svog školovanja, kako ono ne bi bilo samo na teretu osiromašenih roditelja.

Međutim, te iste zadruge su odavno svojim karakterom i delovanjem izašle iz svog okvira, preuzevši ulogu filijala Nacinalne službe za zapošljavanje, preko kojih mlađa populacija danas sve ređe pronalazi honorarni posao za školovanje i džeparac, a sve više se upošljavaju gubitnici tranzicije čiji je broj iz dana u dan sve veći.

Zato i ne čudi što je pogled srpske mladosti usmeren u pravcu zapada, posebno one akadamske, koja sve više razmišlja o kupovini karte u jednom pravcu i potrazi za zemljom u kojoj će naći bilo kakav dobro plaćen posao koji im može obezbediti šansu da žive dostojanstveno.

Predsednik Sekcije mladih USS „Sloga“

Aleksandar Dukanac

O SEKCIJI:

Sekcija mladih USS „Sloga“ osnovana je 2009. godine, a čine je omladinci, članovi Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i deca članova sindikata iz svih Sloginih sindikata na teritoriji cele Republike. Predstavnici sekcije su zastupljeni u najvišim organima sindikata, Glavnom odboru i Predsedništvu, a najvidljiviji su na seminarima i sindikalnim protestima gde nastupaju rame uz rame sa svojim starijim kolegama i roditeljima.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top