Home » OBAVEŠTENJA » SA LICA MESTA: ŠTRAJK ZAPOSLENIH U AMSS

SA LICA MESTA: ŠTRAJK ZAPOSLENIH U AMSS

Beograd, 22. aprila 2014. –  Protest radnika AMSS, koji je započet 16. aprila, danas je nastavljen okupljanjem ispred upravne zgrade u Beogradu , a u štrajku su svi radnici iz sistema AMSS.

protest amss

“Zaposleni u AMSS, inače članovi Sindikata  “Sloga” i danas su se okupili da daju podršku novoformiranom  Upravnom odboru AMSS, koji je na vanrednoj skupštini 9. aprila smenio generalnog sekretara Aleksandra Nikačevića”, rekla nam je Slavica Marjanović, predsednica Sindikata AMSS Sloga.

Ona je kazala i da očekuje da će Agencija za privredne registre verifikovati novog vršioca dužnosti nakon čega bi se štrajk prekinuo, a radnici vratili svojim radnim obavezama.

Sam protest je počeo okupljanjem zaposlenih u krugu sedišta AMSS u Beogradu gde im se obratio novoizabrani vršilac dužnosti sekretara AMSS Stanko Trivić.

On je okupljenima kazao da se neće blokirati saobraćaj, već da je cilj okupljanja da Aleksandar Nikačević pusti zaposlene i novoizabrano rukovodstvo da uđu u zgradu koju je zaposeo i pozvao sve prisutne da ne nasedaju na bilo koje provokacije koje bi dovele do incidenta.

Nakon toga su zaposleni izašli ispred sedišta u Ruzveltovoj gde su pištaljkama i gromoglasnim negodovanjem iskazali šta misle o starom rukovodstvu koje ih je uvelo u poslovanje sa gubitkom.

Informativna služba USS Sloga

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content