Home » KAMPANJE » Rok koncert u cilju podrške Zakonu roditelj-negovatelj

Rok koncert u cilju podrške Zakonu roditelj-negovatelj

Izvor: gminfo.rs, 28.08.2018.

.

Mladi gornjomilanovački rok bendovi i njihovi gosti, u četvrtak, 23. avgusta, u Bašti Doma kulture održali su rok koncert u cilju pružanja podrške Zakonu roditelj-negovatelj.

Gornji Milannovac je jedan od 36 gradova koji učestvuje u kampanji „Zaštiti da zaštitim, pomozi da pomognem“. Naš grad je jedan od gradova u kome je započet projekat podrške roditeljima dece sa invaliditetom i teškim oboljenima koji je pokrenulo UG „Izbor postoji“ iz Bora sa ciljem uključivanja šire javnosti u podršku za usvajanje ovog Zakona.

– Ovim koncertom nastavljamo kampanju kako bi se širila svest mladih o ovom problemu. Mi se zalažemo da u Škupštinu konačno uđe Zakon roditelj-negovatelj, koji se inače predlaže već šestu godinu za redom. Cilj nam je da roditelji koji zbog celodnevne brige o detetu ne mogu da se zaposle tj ne mogu da imaju stalni radni odnos, a koji načešće žive od socijalne pomoći ili rade neke privremene poslove, dobiju republički minimalac, radni staž, a kasnije i da ostvare i penziju – rekla je za portal  gminfo.rs Gordana Karaulić, predstavnica USS Sloga iz G. Milanovca.

Inače, Gradski odbor USS Sloga G. Milanovac i UG „Mladi takovskog kraja“ početkom jula promovisali su na gradskom Trgu Zakon roditelj-negovatelj

Pored benda Vrljike, koji je bio domaćin, nastupili su beogradski „Sanatorijum“, a prvu svirku imao je milanovački bend Cactus felds i na ovaj način podržali akciju.

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*