Home » KAMPANJE » RADNIČKI ZBOROVI ŠIROM SRBIJE: SVI NA PROTEST 10. DECEMBRA
RADNIČKI ZBOROVI ŠIROM SRBIJE: SVI NA PROTEST 10. DECEMBRA

RADNIČKI ZBOROVI ŠIROM SRBIJE: SVI NA PROTEST 10. DECEMBRA

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ u sklopu najavljenih aktivnosti širom Srbije po preduzećima i firmama organizuju radničke zborove na kojima se članovima sindikata i zaposlenima prezentuje predlog novog Zakona o radu, koji je neprihvatljiv za radništvo u celini i čiji su jedini efekti maksimalna zaštita poslodavaca i ekonomskih interesnih grupa. Radnici poručuju da su spremni da brane svoje dostojanstvo po svaku cenu, sindikalnim akcijama, ali i drugim raznim oblicima legitimne borbe.

unnamed (1)

Prvi izveštaj je stigao iz Beograda, gde je danas  više od 200 zaposlenih posetilo veliki radnički zbor zaposlenih u JKP Gradska čistoća. Zbor su organizovala tri Sindikata koji pripadaju velikoj sindikalnoj porodici Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, a među prisutnima je bio i predsednik USS Sloga Željko Veselinović.

unnamed (4)

Zakon o radu je skandalozan, on je anti – radnički i odudara od svih civilizacijskih vrednosti, poruka je radnika sa zbora. Oni su zatražili da se poruči svima da radnički protest 10.decembra 2013. godine u Beogradu, na Međunarodni dan ljudskih prava treba da bude samo početak jednog velikog i širokog radničko-građanskog otpora protiv svih onih koji bi da srpskog radniku oduzmu dostojanstvo i pretvore ga u roba. Ono šta posebno ohrabruje je da su zbor i protest podržali i predstavnici drugih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Srbije, koji su poručili da će izaći na protest uprkos tome što njihova centrala nije u Srpskom sindikalnom frontu.

unnamed

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ zahvaljuju se organizatorima zbora, predsednicima sindikata JKP Čistoća: Milanu Petriću, Miodragu Stamatoviću i Arifi Skenderu na dobro organizovanom skupu.

 

Napred i složno – Radnik nije rob!

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Srecno krenimo napred

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top