Home » OBAVEŠTENJA » RADNICI ŽELVOZA IZ SMEDEREVA PROTESTOVALI PRED GRADSKOM KUĆOM
Radnici jedne od najstarijih srpskih fabrika za remontovanje šinskih vozila u Srbiji, osnovane i puštene u rad daleke 1916.godine, gotovo vek kasnije, bore se za elementarna prava po osnovu rada.

RADNICI ŽELVOZA IZ SMEDEREVA PROTESTOVALI PRED GRADSKOM KUĆOM

Danas je u Smederevu održana protestna šetnja radnika FŽV Želvoz. Radnici su ponovili svoje zahteve: isplatu zaostalih zarada, overe zdravstvenih knjižica i jasan plan za oporavak ove najstarije srpske firme za remontovanje šinskih vozila.

20130813_124523

Gradonačelnica Smedereva dr. Jasna Avramović obećala posredovanje

Oko 400 radnika Želvoza, nezadovoljni sporošću rešavanja njihovih problema, prošetalo je danas ulicama Smedereva, od fabrike do zgrade gradske uprave, uz kraće zadržavanje i blokadu ulica.

Ispred Zgrade gradske uprave, radnicima se nakon dvadesetak minuta obratila gradonačelnica Smedereva dr. Jasna Avramović, i obećala da će u četvrtak, 15. avgusta, zajedno sa predstavnicima sindikata otići u Agenciju za privatizaciju kako bi se njihovi zahtevi rešili, pošto lokalna samouprava nema ingerencije da rešava problem Želvoza.

I ovoga puta protest je organizovan i podržan od svih sindikata koji deluju u Želvozu, između ostalog i Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

20130813_123304_1

Veselinović i saradnici

Željko Veselinović, predsednik Sloge, održao je sastanak sa Izvršnim odborom Sindikata Želvoz- Sloga, a zatim zajedno sa zaposlenima učestvovao u protestnoj šetnji.

Složno!

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content