Home » OBAVEŠTENJA » Radnici FAP-a prošetali Pribojem, u 13 časova veliki protest

Radnici FAP-a prošetali Pribojem, u 13 časova veliki protest

Priboj, 25. februar 2016. – Radnici FAP-a i mali akcionari, njih oko 1000, jutros se prošetalo ulicama Priboja i okupilo ispred Doma kulture. U podne se očekuje veliki protest u centru Priboja.

1

U ovom trenutku, kako saznajemo, delegacija na čelu sa predsednikom Štrajkačkog odbora Miroslavom Mrševićem je u zgradi opštine gde očekuju susret sa prvim čovekom Priboja Lazarom Rvovićem, kako bi mu predali zaključke koje je Štrajkački odbor usvojio.

„Od 522 radno angažovanih u FAP-u, njih 477 je od danas u generalnom štrajku“, rekla nam je Vesna Pejović, potpredsednik USS „Sloga“ i član rukovodstva Jedinstvenog sindikata Sloga FAP.

U 13 časova je zakazan veliki protest u centru Priboja, a građani već polako počinju da pristižu.

 

Dogovorena budućnost FAP-a?

– Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, ministarstvo i predstavnici tri sindikata koji nisu u štrajku juče su postigli potpunu saglasnost da će rešenje za FAP biti u isključivo u zakonskom okviru i u skladu sa strateškim opredeljenjem Vlade Srbije da se proces svojinske transformacije okonča.

Inače, u FAP-u postoje četiri reprezentativna sindikata: Samostalni , Nezavisnost, ASNS i Sloga koja je jedina stupila u štrajk.

Ipak, stav rukovodstava da ne podrže štrajk podržali su sami radnici, njihovi članovi koji su se pridružili svojim kolegama u ogromnom broju.

Više u narednim vestima…

 

Informativna služba USS „Sloga“

 

2

3

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*