Home » OBAVEŠTENJA » Protestna šetnja radnika JKP “Izvor“

Protestna šetnja radnika JKP “Izvor“

Beograd, 14. novembar 2014. godine — Članovi Sindikata “Sloga” Javno komunalnog preduzeća “Izvor” iz Vladimiraca odlučili su da svoju borbu za narušena prava iz kruga preduzeća prenesu na ulice.

4

Naoružani voljom, zastavama sindikata i mukom što ne mogu da ostvare elementarno pravo na zaradu za svoj rad, izašli su danas iz kruga preduzeća i prošetali ulicama Vladimiraca, a zatim i do zgrade lokalne opštinske vlasti gde su prisutvovali vanrednoj sednici SO.

Nakon što je konstatovano postojanje kvoruma za odlučivanje, pristupilo se razrešenju dosadašnjeg direktora “Izvora” Nebojše Radovića i imenovanju Ratka Dragojevića za novog vršioca dužnosti na čelo preduzeća kome je još letos zbog dugovanja isključena struja i čiji se radnici ovih novembarskih dana mrznu u svojim radnim prostorijama.

Ako je išta ohrabrujuće onda je to da su svi odbornici jednoglasno podržali štrajkačke zahteve uz obećanje da će se ubrzo rešiti i problem oko isplate zaostalih zarada u najkraćem mogućem roku.

Zaposleni u „Izvoru“ su 11 dan u štrajku upozorenja, rade uz minimum procesa rada i očekuju da im opština reši problem zarada i problem naplate dugova od preduzeća koja njima duguju.

Novi nastavak pregovora sa čelnicima SO Vladimirci je zakazan za četvrtak 20. novembra u 10 časova.

Do tada, radnici će se i dalje mrznuti u svojim prostorijama i u štrajku upozorenja čekati razrešenje njihovih problema, ali i neko novo i bolje vreme.

Informativna Služba USS „Sloga

 

A kako je bilo tokom protestne šetnje pogledajte na fotografijama koje su nam poslali naši sindikalci.

5

1

3

2

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*