Home » BLOG » Protesti da se poštuje „OXI“

Protesti da se poštuje „OXI“

Iz Soluna: Željko Veselinović, predsednik USS „Sloga“

Solun,  12. jul 2015. – Više hiljada  ljudi u centru Soluna protestovalo  je u petak protiv daljih mera štednje i zahtevalo od premijera Aleksisa Ciprasa da poštuje odluku referenduma na kojem su građani  ubedljivom većinom odbili ponudu kreditora o daljem nastavku finansijske pomoći.

1

Gde je protest tu je i „SLOGA“. Predsednik –  Željko Veselinović

Nakon prošlonedeljnog  velikog  referendumskog „ne“ usledio  je veliki šok.  Grčka Vlada je napisala novi predlog mera i predala evrogrupi.

Zbog toga, u gotovo svim većim gradovima Grčke protestuju svi oni koji su glasali protiv mera štednji i ucenjivanja evropske trojke.

Teško je trenutno reći šta se tu tačno događa, ali i predvideti šta će se dogoditi.

Očigledno je da se tragedija Grčke drame trenutno odvija u žanru TV sapunice sa mnoštvom preokreta.

U Briselu će danas biti održan vanredni samit Evropske unije, na kome će se okupiti svih 28 članica.

Od ishoda sastanaka zavisi da li će Grčka biti odsečena od Evropske centralne banke ili će joj biti omogućeno da, uz oštre mere štednje ostane u evrozoni.

Jedno je sasvim sigurno, prezaduženi grčki narod i dalje ucenjuju i pokušavaju da kontrolišu finansijski moćnici iz sveta i EU.

Lepa je Grčka – reče mi jedan iz povorke protestanata. Sanatorijum za umorne kosti bankarske elite, prava mediteranska magija, a još kada bi moglo da se sve kupi za dž…

Iskreno se nadamo da naši grčki prijatelji to neće dozvoliti!

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content