Home » OBAVEŠTENJA » Predstavnici Sloge na sastanku sa ministrom odbrane

Predstavnici Sloge na sastanku sa ministrom odbrane

Beograd, 19. februar, 2017. g. – Postoji prilika za „vraćanje u život pribojskog FAP-a“ i mogućnost za obnovu proizvodnje koja će očuvati  radna mesta, dalji razvoj i modernizaciju proizvodne tehnologije, kao i put ka ulasku u Odbrambenu industriju Srbije, rečeno je na današnjem sastanku u Ministarstvu  odbrane sa predstavnicima Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Na poziv Ministarstva odbrane predstavnici Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u čijem sastavu se nalaze i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas su razgovarali sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem i njegovim saradnicima.

Imajući u vidu da su zaposleni u vojnom zdravstvu  primarna ciljna grupa  sindikata, Sloga je pozdravila i podržala ideju  da u narednom periodu bude pokrenut postupak za prijem 130 medicinskih sestara, kao i prijem lica u profesionalnu vojnu službu nakon odsluženja dobrovoljnog vojnog roka i vojnika u rezervi iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane.

Interesujući se za status zaposlenih u preduzeću FAP iz Priboja, čije interese takođe zastupaju, predstavnici sindikata su dobili informacije da je intervencijom Vlade i Ministarstva odbrane toj fabrici pružena prilika za „vraćanje u život“ i mogućnost za obnovu proizvodnje koja će očuvati  radna mesta, dalji razvoj i modernizaciju proizvodne tehnologije, kao i put ka ulasku u Odbrambenu industriju Srbije.

Budući da ti planovi nisu bili poznati predstavnicima sindikata „Sloga“, ministar Đorđević je naglasio da je upravo neposredna razmena informacija i predloga smisao sastanaka sa sa predstavnicima sindikata, a sve u svrhu boljeg ekonomskog i profesionalnog položaja zaposlenih.

Govoreći o merama koje Ministarstvo odbrane u tom smislu preduzima, ministar Đorđević je naglasio da se problemi pripadnika Vojske Srbije i zaposlenih u Ministarstvu odbrane ne rešavaju nerealnim zahtevima i na ulici, već dijalogom koji ukazuje na konkretne probleme koji su, uz dobru volju, lako rešivi.

Ministarstvo odbrane je predhodnih dana razgovaralo i sa predstavncima ASNS i UGS Nezavisnost koji takođe imaju članstvo u tom ministarstvu.

 

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*