Home » OBAVEŠTENJA » Predsedniku Sindikata radnika pošte Sloga spremaju otkaz!

Predsedniku Sindikata radnika pošte Sloga spremaju otkaz!

Nakon poslednjeg saopštenja Sindikata radnika pošte Sloga i izjava datim medijima da u “ JP Pošta Srbije većina radnika sve više radi na ivici gladi, u nehumanim uslovima i da nema obezbeđena sredstva za rad“ – nad predsednikom tog sindikata Stefanom Mitrovićem istog dana i sutradan izvršene su dve spoljne kontrole od strane Radne jedinice Zemun, što nije praksa niti uobičajna procedura.

Stefan Mitrović je pozvan je u četvrtak, 21. jula u sedište Radne jedice Zemun radi utvrđivanja činjeničnog stanja vanredne kontrole, koja je urađena bez ikakvog razloga ili postojanja žalbe korisnika.

U pozivu se nisu pozvali ni na jedan član Kolektivnog ugovora niti na Akt preduzeća što pokazuje jasnu nameru da žele da mu daju otkaz i da posluži kao primer drugim radnicima i sindikatima da se o katastrofalnom stanju u Pošti Srbije ne govori javno ili žargonski „ne talasa“.

Inače, Mitrović je predhodno takođe vanrednom kontrolom prošlog meseca kažnjen novčanom kaznom, odbijanja od zarade u iznosu od 20 posto mesečno u naredna tri meseca.

Ovim smo, nažalost, ušli u fazu najmračnije vladavine aktuelne vlasti, njenih direktora i njihovih poslušnika, koji ovim direktno i svesno uništavaju sopstveni narod i porodice radnika, u ovom slučaju poštara Stefana Mitrovića koji je otac i dvoje maloletne dece, bebe.

Udruženi sindikati Srbije Sloga će Mitroviću pružiti svu neophodnu pomoć i podršku i neće se zaustaviti da jednoga dana svi odgovorni za čerupanje Pošta Srbije i drugih javnih preduzeća odgovaraju pred licem pravde.

U Beogradu, 20.07.2022.godine

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content