Home » OBAVEŠTENJA » Predsednik Sloge posetio HK „Krušik“ u Valjevu

Predsednik Sloge posetio HK „Krušik“ u Valjevu

Beograd – Valjevo, 14. avgust 2015. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović posetio je grad Valjevo i preduzeća u kojima sindikat ima svoje predstavnike i članstvo, a prva je bila poseta jednom od najvećih valjevskih preduzeća, Holding korporaciji „Krušik“ a. d  u kojoj radi oko 1380 radnika. 

Tokom posete Krušiku, predsednika Veselinovića je dočekao Dragan Radin sa saradnicima, inače predsednik reprezentativnog sindikata „Sloga“ u Krušiku, najbrojnijeg sindikata sa tendencijom stalnog rasta. On je sa njima razgovarao o trenutnom položaju zaposlenih.

Nakon sastanka, Veselinovića i Radina primio je i direktor Krušika Mladen Petković, koji im je predstavio poslovanje, upoznao sa  planovima kompanije za naredni period i posebno istakao dosadašnje odlične rezultate ostvarene u 2015. godini.

„Razloga za optimizam ima, budući da posla za radnike ima i da će ga prema onom šta smo čuli od direktora biti i u narednom periodu. Sada je isplata zarada u Krušiku redovna, za razliku od prošle godine kada se kasnilo po nekoliko meseci. Ukinut je minimalac i prosečna zarada sada iznosi oko 47.000 dinara“, istakao je čelnik Sloge nakon sastanka sa direktorom Krušika Mladenom Petkovićem.

Veselinović je dodao i da je veoma ohrabren poslovnom politikom menadžmenta po kojoj otpuštanje zaposlenih nije predviđeno za naredni period i što to stvara pozitivan efekat na celokupnu privredu Zapadne Srbije.

„Prema informacijama koje sam dobio od direktora, u poslednjih šest meseci posao je dobilo 160 radnika, a planira se upošljavanje novih 300, tako da mi je veoma drago što sam posle dužeg vremena posetio neko preduzeće u Srbiji koje nema problema i koje je od kolektiva u ozbiljnim poteškoćama postalo preduzeće za primer“, ističe Veselinović.

Nakon sastanka sa direktorom, održan je i sastanak sa širim Odborom sindikata, na kome su su članovi informisani o radu Centrale u Beogradu, akcijama i planovima sindikata za naredni period.

Nakon oficijalnog dela, nastavljeno je neformalno druženje u prirodi, gestom pažnje kojim su osvedočeni sindikalci, i pre svega prijatelji iz Valjeva dočekali svog predsednika.

Poseta čelnika Udruženih sindikata „Sloga“ Valjevu organizovana je u okviru planskih aktivnosti sindikata za 2015. godinu, a tokom posete on je dao i kraću izjavu za  „Dnevnik“ Radio Valjeva.

Veselinović je i obišao i Preduzeće za puteve Valjevo, o čemu konkretnije u narednoj vesti.

 

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*