Home » OBAVEŠTENJA » Poslednja vest: Propao pokušaj arbitraže, štrajk glađu se nastavlja

Poslednja vest: Propao pokušaj arbitraže, štrajk glađu se nastavlja

Beograd, 31. decembar 2015. – Pokušaj arbitraže mirnog rešavanja radnog spora, između predsednika Sindikata policije Sloga Dragana Žebeljana,  i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije završen je danas popodne neuspehom.

I pored izutetno visokog zalaganja Agencije za mirno rešavanje radnog spora da se on pozitivno reši,  iz Kabineta ministra policije nisu naišli na razumevanje.

Dragan Žebeljan će, s obzirom na predstojeće novogodišnje praznike i po sopstvenoj odluci, nastaviti sa štrajkom glađu u samačkom Hotelu policije u Durmitorskoj ulici u Beogradu gde stanuje, kako bi radnici  Sektora za vanredne situacije bili sa svojim porodicama, i ne bi trpeli posledice njegovog štrajka vanrednim angažovanjem u dežurstvu.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ se zahvaljuju direktoru Agencije za mirno rešavanje radnih sporova, njegovom zameniku i arbitru pr. dr Živku Kuliću na ispoljenom zalaganju, kao i Sektoru za vanredne situacije na visokom stepenu razumevanja njegovog problema, koji na žalost nije naišao na razumevanje u Kabinetu ministra policije, čija će odgovornost biti najveća za sve eventualne posledice narušenog Žebeljanovog zdravlja.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*