Home » OBAVEŠTENJA » Položaj marginalizovanih grupa u sistemu rada

Položaj marginalizovanih grupa u sistemu rada

Beograd, 28.04.2018. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ prisustvovali su danas tribini u organizaciji LGBT Srbija sa temom koja se bavila položajem marginalizovanih grupa u sistemu rada.

Moderatori tribine bili su Aleksandar Stričević i Marija Kiš.

Na samom početku tribine prikazan je kraći i veoma potresan dokumentarni film “Obrani berači” o položaju sezonskih radnica u poljoprivredi.

U nastavku tribine kroz proaktivni razgovor govorilo se o temama koje se tiču marginalizovanih grupa u sistemu rada, koje su marginalizovane grupe i zašto je važna vidljivost LGBT u sistemu rada, o njihovoj inkluziji u radničke sindikate, o prekarijatu i bitnosti udruživanja svih ekonomski i socijalno ugroženih grupa, kao i o tome koliko danas u Srbiji košta dostojanstven rad.

Potpredsednik Sloge Vladimir Radosavljević upoznao je prisutne sa radom sindikata kojeg predstavlja i zahvalio se na ukazanom poverenju i prepoznavanju Sloge kao iskrenog radničkog sindikata koji deluje u okvirima izvornog sindikalizma i štiti svačija radna prava, uključujući i radna prava LGBT grupa.

Pored pomenutih tema, predstavljena je i publikacija „Žene govore“ koja se bavi ženama u sistemu rada, a koju su predstavile same autorke publikacije.

Tribina je održana u Palati Beograđanka, u sali za prezentacije KZM Gnezdo.

 

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*