Home » OBAVEŠTENJA » Pokrenuti postupak posredovanja u Narodnom pozorištu

Pokrenuti postupak posredovanja u Narodnom pozorištu

Beograd, 1. februar 2016. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović uputio je danas dopis ministru kulture Ivanu Tasovcu u kojem je zatražio da preduzme adekvatne mere kako bi se sproveo postupak posredovanja mirnog rešavanja spora, prijave za mobing, a koji je protiv poslodavca podneo predsednik Granskog sindikata kulture Sloga Mališa Đurašinović.

„Kako je zakonski rok istekao, a v.d. Upravnik Narodnog pozorišta Savić nije ništa preduzeo, molim Vas da preduzmete adekvatne mere kako bi postupak bio sproveden do kraja. Pored toga upravnik u novoj sistematizaciji želi da ugasi radno mesto nadzornika scenske mehanike na kome radi Đurašinović i proglasi ga kao tehnološki višak, iako je to u suprotnosti sa Posebnim kolektivnim ugovorom za kulturu i Zakonom o kulturi, koji jasno govore o pravima i zaštiti sindikalnih rukovodilaca i poverenika“ – navodi se u dopisu ministru Tasovcu koji je potpisao predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović.

Mališa Đurašinović je od 26.12.2015.god. predsednik Granskog sindikata kulture Sloga.

Dataljnije u dopisu…

Informativna služba

Ministarstvo kulture

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*