Home » OBAVEŠTENJA » PODRŠKA ZAPOSLENIMA U MEDIJIMA

PODRŠKA ZAPOSLENIMA U MEDIJIMA

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podržavaju i pridružuju se zahtevima Koalicije zaposlenih u medijima kojom se traži povlačenje iz procedure sva tri nacrta medijskih zakona i formiranje nove radne grupe za njihovu izradu.

smmU obavezi smo da se kao sindikat i organizacija koja brani i zastupa radnička prava, na principima solidarnosti stavimo na stranu svih kojima se krši to pravo. Nacrte medijskih zakona prepoznajemo kao i nacrte predloga mnogobrojnih radničkih zakona koji se ovih dana donose u tajnosti, bez znanja javnosti i učešća sindikata i strukovnih organizacija, i najčešće uz prećutnost i odobravanje nekih lojalnih i partijskih podobnih ljudi.

Država mora da zadrži ulogu u očuvanju svojih javnih servisa i lokalnih medija, ukoliko želi istinsku borbu protiv korupcije i izgradnju demokratski uređenog društva. Dosadašnja ukupna privatizacija, pa i samih medija je pokazala katastrofalne rezultate, za neke medije se ni dan danas nezna u čijem su vlasništvu i ko njima upravlja.

Posebno smo zabrinuti da će se daljom privatizacijom medija u lokalu, nastaviti sa otpuštanjem hiljade radnika u medijskom sektoru, posebno dobrih novinara, dok će se sa druge strane stvarati neki „poslušnici“ koji će se otvoreno stavljati na stranu interesa i obmanivanja javnosti naručenim tekstovima i informacijama od strane onih koji budu njima upravljali.

Građani imaju pravo na objektivno, nezavisno i nepristrasno informisanje, a svako nerazumevanje ovog problema od strane čitavog društva dovodi do opasnosti da postanemo država bez dostojanstva i identiteta i u vlasništvu oligarha i tajkuna koji će kontrolisati čitavu medijsku scenu u Srbiji.

Vreme je da se zajedno i složno usprotivimo ovome i kažemo jedno veliko NE!

U Beogradu 23.08.2013.godine

 

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“

Željko Veselinović, predsednik

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*