Home » OBAVEŠTENJA » Podrška radnicima Aerodrom keteringa koji su u štrajku

Podrška radnicima Aerodrom keteringa koji su u štrajku

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” u skladu sa sindikalnom solidarnošću daju punu podršku Štrajkačkom odboru i radnicima Aerodrom keteringa koji su od ponoći stupili u potpunu obustavu rada do ispunjenja zahteva.

Takođe najoštrije osuđujemo otkaz predsedniku sindikata Draganu Kabiću, kome je suprotno zakonima i Ustavu onemogućen ulaz u zonu Aerodroma i prisustvo sindikalnim aktivnostima u Štrajkačkom odboru.

Nedopustivo je da se radnicima  ne ispunjavaju  obaveze u smislu uplate doprinosa, socijalnog i zdravstvenog osiguranja, koje im se ne uplaćuje od novembra prošle godine. Posebno pravo na zdravstveno osiguranje, jer prema onome šta čujemo njihove porodice već tri meseca nemaju zdravstveno osiguranje i ne mogu da overe zdravstvene knjižice, posebno njihove dece, što je opasan atak na život i zdravlje.

Zato pozivamo državu i njene institucije, posebno Inspekciju rada da odmah počne da radi svoj posao, profesionalno, bez pritisaka, posebno iz vlasti.  

To što je firma Aerodrom Ketering u arapskom vlasništvu, iza koga stoji capital UAE, “velikih prijatelja i zajmodavaca predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića” –  ne sme da bude prepreka poštovanju zakona naše zemlje, nehumanog, nemilosrdnog i nekažnjenog iživljavanja nad srpskim radnicima.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.