Home » OBAVEŠTENJA » Počeo štrajk u JKP „Izvor“

Počeo štrajk u JKP „Izvor“

Vladimirci, 3. novembar 2014. godine —  Radnici Javno komunalnog preduzeća „Izvor“ iz Vladimiraca od jutros su u štrajku upozorenja. Na licu mesta je i delegacija Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ koju predvodi predsednik Željko Veselinović i članovi predsedništva – Ivica Živković i Siniša Đakovac.

unnamed

Sindikat zahteva hitan sastanak sa predstavnicima lokalne vlasti kako bi se rešila „katastrofalna situacija“ u njihovom preduzeću, kome je čak i struja isključena zbog dugovanja, uprkos činjenici da i sami ne mogu da naplate svoja potraživanja od najvećih dužnika koji su u vlasništvu velikih sistema i lokalne samouprave.

Zahtevi radnika su obezbeđenje sredstava za hitnu isplatu pet od sedam zaostalih zarada, povećanu pomoć osnivača SO Vladimirci, obezbeđenje energenata, promene u organizaciji poslovanja i preuzimanje obaveze od strane osnivača da obezbeđuje sredstva za tekuće poslovanje preduzeća.

Na licu mesta je i delegacija Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ koju predvodi predsednik Željko Veselinović i članovi predsedništva – Ivica Živković i Siniša Đakovac, koji su se upoznali sa problemima  u ovom preduzeću, a nakon toga i obratili radnicima i članstvu.

U ovom trenutku se očekuje da neko iz lokalne samouprave  primi delegaciju Sindikata „Sloga“ JKP „Izvor“ na razgovor.

Uskoro više…

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*