Home » OBAVEŠTENJA » Počeo štrajk u FAP-u, umesto podrške krenuli…

Počeo štrajk u FAP-u, umesto podrške krenuli…

Priboj – Beograd, 23. februar 2016. –  Štrajkački odbor „Jedinstvenog sindikata Sloga FAP“ u Priboju, jutros od 7 časova je u štrajku, uz poštovanje minimuma procesa rada i u skladu sa zakonom.

Nasuprot tome, tri od četiri reprezentativna sindikata FAP-a ne podržavaju štrajk, rekao je predsednik Samostalnog sindikata Milorad Dragaš u izjavi za Glas zapadne Srbije.

On je za taj portal rekao da smatra da su zahtevi opravdani, ali da je štrajk u ovom trenutku nepotreban, jer FAP, kako je kazao „direktno zavisi od pomoći države“.

Naš narod kaže „Ko ga je moliti nije ga ljutiti“, a štrajk u ovom trenutku neće promeniti ništa – izjavio je Dragaš.

On je istakao da je u više navrata razgovarao sa predstavnicima Vlade, koji su mu dali čvrsta obećanja da FAP neće pustiti niz vodu, ali i naglasio da ako je neko mislio drugačije mogao je da uzme socijalni program koje je preduzeće nudilo, a ne da štrajkuje.

Inače, u FAP-u postoje četiri reprezentativna sindikata Samostalni , Nezavisnost, ASNS i Sloga koja je jedina stupila u štrajk.

Sindikat Sloga zahteva da se radnicima isplati devet zaostalih zarada i nađe trajno rešenje za radnike i preduzeće nakon 31. maja 2016. godine kada se završava proces pomoći države firmama u restruktuiranju.

Ovim je potvrđeno da su sindikati Sloge jedini u Srbiji koji ne mole, već zahtevaju šta im pripada!

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*