Home » OBAVEŠTENJA » Pismo/telegram podrške kolegama i radnicima BiH
Pismo/telegram podrške kolegama i radnicima BiH

Pismo/telegram podrške kolegama i radnicima BiH

Beograd, 30. jul 2015.-

SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA BOSNE I HERCEGOVINE

Predsedniku Ismetu Bajramoviću, članstvu sindikata, radnicima

Poštovani prijatelji,

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najsnažnije osuđuju svaki pokušaj nametanja novog Zakona o radu radnicima BiH bez učešća njihovih ovlašćenih predstavnika sindikata kroz aktivan i iskren socijalni dijalog.

U ime sindikata i celokupnog članstva, kao i u svoje lično ime, želim da istrajete u naporima da sprečite donešenje Zakona o radu kojim se svet rada baca pod noge, a svet kapitala još više bogati kroz angažovanje jeftine radne snage.

Svesni težine vremena u kome živimo, posledica i celokupnog stanja naših država, kako političkog tako i ekonomskog faktora, uvereni smo da je ovo samo početak novog doba, u kome sindikati, kao autentični predstavnici zaposlenih, moraju skupiti zajedničku snagu i znanje kako bi se odupreli svetu neoliberalnog kapitala i kako bi zaštitili radnike.

Uz izraze najveće solidarnosti sa Vama, ističem i spremnost Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ da, zajedno nastavimo borbu protiv svih oblika ugnjetavanja radnika, većim stepenom međusobne solidarnosti zasnovane na pojačanoj međuregionalnoj sindikalnoj saradnji.

Uvek solidarno i složno!

U Beogradu, 30. jula 2015. godine

Predsednik USS „Sloga“
Željko Veselinović

Pismo podrške sindikatu i radnicima BiH

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top