Home » OBAVEŠTENJA » Petrić da vrati mandat, Vulin da bude smenjen!
Petrić da vrati mandat, Vulin da bude smenjen!

Petrić da vrati mandat, Vulin da bude smenjen!

Beograd, 05.12.2014. — Udruženi sindikati Srbije “Sloga” javno zahtevaju od poslanika Milana Petrića da odmah i bezuslovno vrati poslanički mandat Udruženim sindikatima Srbije “Sloga” koji su ga delegirali, i istovremeno se pridružuju zahtevima nevladinih organizacija za smenom ministra rada Aleksandra Vulina.

CaptureOdluka poslanika Milana Petrića da napusti Poslanički klub Demokratske stranke i postane nezavisni poslanik u Skupštini Srbije je posledica svakodnevnih zahteva sindikata “Sloga”da vrati mandat sindikatu, i njegove lične želje da uprkos tome i dalje ostane narodni poslanik.

On nije pružio očekivanja koja je od sindikata dobio, nije branio interese radnika, već naprotiv, svojom neaktivnošću, a nekada i uzdržavanjem od glasanja podržavao vladajuću većinu u izglasavanju najpogubnijih zakona koji se tiču zaposlenih.

Sada, međutim, otvoreno sumnjamo da je u ovome umešan i aktuelni ministar rada Aleksandar Vulin i njegova partija, koja je letos neuspešno pokušala da razbije “Slogu”, u čemu je učestvovao i poslanik Petrić koji je zbog toga isključen iz članstva.

U ovom trenutku, prema našim saznanjima, ministar Vulin i njegovi saradnici ubrzano i prikriveno rade na pokušaju stvaranja nove sindikalne centrale na republičkom nivou, uz pomoć nekoliko isključenih članova “Sloge”.

Javnost mora da zna da se taj sindikat stvara da bi bio u funkciji njihove partije, koji treba da amortizuje sve veće nezadovoljstvo gotovo svih sindikata Vulinovim radom.

Nakon ovakvih poteza, logično je da se pridružimo zahtevima za smenom Aleksandra Vulina i poništavanjem konkursa za dodelu sredstava NVO, a koji je raspisalo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, jer sumnjamo da će deo tog novca završiti u stvaranju projekta formiranja stranačkih sindikata Aleksandra Vulina i njegove partije.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će uprkos ovim dešavanjima, u duhu sporazuma, još više i jače nastaviti sa podrškom opozicionoj Demokratskoj stranci, koja je za razliku od onih koje smo delegirali i koji su nas izdali, ispunila očekivanja sindikata i nastavila da se istinski i svakodnevno bori za prava radnika i građana Srbije, u duhu izvornih ideja socijalne pravde i građanske demokratije.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top