Home » SLOGA VESTI » Olakšajmo našoj koleginici Tatjani put ka ozdravljenju! Budimo humani!

Olakšajmo našoj koleginici Tatjani put ka ozdravljenju! Budimo humani!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Tatjanu Mirović (1976).

Tatjana boluje od Hereditarne spastične paraplegije (HSP), teške nasledne bolesti za koju zvanična medicina nema leka, kao i od G82.1 –  Paraplegia spastica. Jedino što bi Tatjani moglo da pomogne je alternativna medicina, odnosno akupunktura koju, na žalost, sama ne može da finansira.

Ukoliko bi uspela da skupi novac, postojale bi šanse da i dalje hoda, da zaustavi trnjenje i oduzimanje nogu i ruku i da produži makar malo normalno da se kreće i živi.

Poslednji rezultati magnetne rezonance celog kičmenog stuba jasno pokazuju da joj je stanje loše i da su joj četiri pršljena polomljena, od kojih su dva u predelu vrata i gnječe kičmenu moždinu. Takođe, i na torakalnom (grudnom) delu je prignječena kičmena moždina, kao i u lumbo-sakralnom (repnom) delu.

Zvanična medicina nema rešenje, a operacija u ovom slučaju ne dolazi u obzir, jer bi bila veoma visokog rizika, što znači da bi Tatjana bila operisana samo ako dođe do prekida kičmene moždine, jer bi joj tada život bio ugrožen, pa bi to bio prioritet u odnosu na očuvanje funkcije kičme.

Međutim, nadu je probudio ruski doktor Sergej Kogaj, koji garantuje da terapijom može da dovede da se za pedeset procenata smanji pritisak na kičmu i da se time spreči dalje lomljenje pršljenova. I to bar na period od par godina. U slučaju netretiranja, bilo zvaničnom ili alternativom medicinom, prognoze su veoma loše i lekari su procenili da će kičma skroz pući za godinu do dve. 

Ovo je Tatjanina jedina šansa da normalno živi i da joj se stanje ne pogorša i zato se obraća ljudima dobre volje za pomoć. Neophodna su joj sredstva za lečenje multilateralnog spinalno-mišićnog disbalansa metodom igloterapije.

Olakšajmo Tatjani put ka ozdravljenju! Budimo humani!

Pomozimo Tatjani!

 Upišimo 923 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human923 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000000795392-73

 160600000079559934
IBAN: RS35160600000079559934
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*