Home » OBAVEŠTENJA » Novčano kažnjeni jer nisu postupili po zahtevu Sloge

Novčano kažnjeni jer nisu postupili po zahtevu Sloge

Prekršajni sud u Somboru doneo je presudu po kojoj su dr Dragan Rastović, direktor i Pavle Lalić, ovlašćeno lice lice za postupanje po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja u Opštoj bolnici „dr Radivoj Simonović“ Sombor, odgovorni što nisu postupili po zahtevu Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Sloga.

Oni su zbog nedostavljanja informacija od javnog značaja novčano kažnjeni, kao i nadoknadom sudskih troškova.

Njima je sindikat još u oktobru 2019. godine podneo zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u skladu sa Zakonom, na šta su se pomenuti oglušili i nisu je dostavili u zakonskom roku od 15 dana, zbog čega je pokrenut prekršajni postupak.

“ Presuda je još jednom potvrdila da je Sloga u pravu kada insistira na poštovanju svih zakonskih propisa u Republici Srbiji. Ovo je pobeda u nizu kojom se pokazuje da se uvek može stati na put samovolji pojedinaca. Sindikat će i u narednom periodu nastaviti sa borbom protiv onih koji bi da ne krše zakone i ne poštuju prava zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti”, poručuje Predrag Đurić, predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Sloga.

Opširnije na : PREKRŠAJNI SUD U SOMBORU OSUDIO ODGOVORNA LICA OPŠTE BOLNICE SOMBOR I TIME POTVRDIO DA JE SLOGA BILA U PRAVU

 

 

….

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*