Home » OBAVEŠTENJA » Održana blokada državnog puta Niš-Priština kod Kuršumlije

Održana blokada državnog puta Niš-Priština kod Kuršumlije

Nezadovoljni radnici preduzeća „Simpo Šik“ iz Kuršumlije i sindikalni aktivisti Sloge danas su održali konferenciju za štampu na otvorenom i blokadu upozorenja, time što su na kratko blokirali magistralni put Niš-Priština u jednoj traci.

Ono šta je okarakterisalo današnji skup je da je održan bez veće podrške zaposlenih u toj fabrici, a organizatore  blokade podržali su jedino predstavnici Udruženog sindikata Srbije „Sloga“.

Slavko Ilić, organizator skupa, ponovio je svoje ranije zahteve u vezi nepovezanog staža i plata koje su   manje od zagarantovanog minimalca.

Slavko Ilić, organizator skupa

Okupljenima se obratio i Vladimir Radosavljević, potpredsednik sindikata „Sloga“ i predsednik granskog Sindikata industrijskih radnika (SIRS) koji je istakao da je problem radnika „Simpo-Šik“-a samo još jedan pokazatelj nepostojanja pravne države i javašluka u pravosuđu i nepoštovanja zakona.

Vladimir Radosavljević, potpredsednik sindikata „Sloga“ i predsednik granskog Sindikata industrijskih radnika (SIRS)

 

Ovi radnici su pravi primer za to, a mi smo sindikat koji se ne miri sa položajem u kome su zaposleni robovi. Želimo da podržimo ove radnike koji moraju da se ohrabre i izbore za svoja prava, a mi ćemo da se borimo sa njima. I na sledeći protest koji je najavljen nas će doći više, ali moraju i ovi ljudi odavde da skupe zrno hrabrosti. Pozivam i ostale sindikate da zajedno krenemo u osvajanje slobode – rekao je Radosavljević.

Novo okupljanje, radikalizacija protesta i totalna blokada saobraćaja do ispunjenja svih zahteva najavljena je za septembar.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/joint.unionsserbianunity/videos/992457244905087′ width=’700′]

Izvor: Sloga, N1, Južne vesti

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*