Home » OBAVEŠTENJA » Održan protest policije

Održan protest policije

Beograd, 27. decembar 2015. godine. – Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) održao je danas u Beogradu pred Palatom federacije protest zbog najave otpuštanja 1.475 policajaca koji su rešenjima premešteni na nepostojeća radna mesta.

1

Protestu je prisustvovalo oko 150 ljudi, mahom policajaca sa svojim porodicama, a predsednik NPSS Momčilo Vidojević je javno zatražio od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da uspostavi jasne kriterijume za rešavanje viška zaposlenih u MUP, i da obustavi primenu svih donetih rešenja.

On je u izjavi datoj medijima rekao da su veći deo policajaca koji su dobili rešenja časni i pošteni profesionalci sa dugogodišnjom karijerom bez ijedne mrlje u životu ili na poslu.

2

Kao dokaz tome Vidojević je naveo da u nijednom rešenju ne stoji razlog zašto se premešta na radno mesto koje ne postoji ni u jednom zakonu.

„MUP se poziva na pravilnik o sistematizaciji radnih mesta koji nosi oznaku poverljivosti i tajnosti gde ne može da se izvrši uvid“.

Čelnik NPSS je rekao da je ovo prvi u nizu protesta, ali da ipak očekuje da ih ministar primi jer je bilo nekih najava za razgovor.

On je naglasio da su ministru dostavili zahtev da se obustavi primena svih donetih rešenja i da se obrazuje nezavisna komisija u kojoj će se uključiti i drugi sindikati kako bi se jednom jasno odvojilo žito od kukolja.

Delegacija predstavnika NPSS je nakon kraćeg obraćanja prisutnima otišla na sastanak u Kabinet Ministra Stefanovića, a učesnici protesta čekaju rezultata razgovora.

Više o ishodu u nekoj od narednih vesti…

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*