Home » OBAVEŠTENJA » Odmah povećati minimalac, zarade i penzije

Odmah povećati minimalac, zarade i penzije

Povećanje plata i penzija koje nam gotovo svakodnevno u nekom od svojih obraćanja u javnosti prezentuje predsednik države Aleksandar Vučić nisu ništa nego puke metafore i fraze kojima godinama unazad manipuliše siromašnim narodom Srbije.

Umesto obećanja koje nam šalje sa TV ekrana tražimo trenutno povećanje zarada i penzija, posebno minimalca i to odmah sa avgustovskim obračunima.

Svakodnevni rast cena hrane i poskupljenje električne energije sve više pojačavaju inflaciju koja će do kraja godine obesmisliti najavljena povećanja. Ljudima je potreban opipljiv standard a ne opsenarske projekcije čoveka koji odugovlači mesecima sa formiranjem Vlade i preuzimanjem odgovornosti za tešku ekonomsku krizu koja sve više pritiska stanovništvo.

Stanje u Srbiji je dramatično, posebno u poređenju sa zemljama EU, a priča o magacinima sa graškom, pasuljem, pirinčom i palminim uljem su besmislice, jer i za to treba izdvojiti novca kojeg narod nema.

Dodatno uznemirenje unosi se tenzijama koje čujemo iz vladajuće strukture o nekakvom početku rata, denacifikaciji Balkana i izazvanjem veštačkih tenzija sa državama u neposrednom okruženju, koje su ciljano projektovane da skrenu pažnju da se govori o svakodnevnom povećanju cena hrane, opadanju standarda i gladi u porodicama penzionera i radnika koji žive od minimalca.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content