Home » OBAVEŠTENJA » Odloženo suđenje predsedniku sindikata Sloga u Ministarstvu odbrane i Vojsci
Foto Sloga

Odloženo suđenje predsedniku sindikata Sloga u Ministarstvu odbrane i Vojsci

Prvo ročište u slučaju predsednika sindikata Sloga zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejanu Pavloviću odloženo je jer je predsednik suda odlučio da takav predmet ne može da vodi zamenik tužioca. Tužilac kojem je ovaj slucaj dodeljen, nedavno je preminuo. Slučaj će, kako je Pavlović rekao za N1, sačekati imenovanje novog tužioca što zbog procedura može da se desi tek kroz dva, tri meseca.

Foto Sloga

Kako je još ranije najavio, Pavlović će za svedoka pozvati i odlazećeg ministra odbrane Aleksandra Vulina. Prvi razlog je, kako kaže, to što ga terete da je odao vojnu tajnu. Pavlović tvrdi da takav institut više ne postoji u našem zakonodavstvu.

Postupak je protiv predsednika sindikata Sloga zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci pokrenut nakon što je u intervjuu za list Svedok u martu ove godine pored ostalog ispričao kako Vojsku Srbije godišnje napusti i do hiljadu pripadnika i da su glavni razlog za to male plate.

Naveo je da postoje sumnjive javne nabavke i da vojska vozila ne popravlja u svojim radionicama već u privatnim servisima kojima se daju ogromne sume za sitne popravke.

U aprilu je pokrenut postupak protiv njega, a početkom maja u vojnom bungalovu u kojem je ziveo desio se požar. On sumnja da je podmetnut. Zbog požara je bio i na poligrafu i kako kaže novih informacija o toj istrazi iz MUP-a nema.

Vojna ustanova Dedinje dodelila mu je novi bungalov koji je, kako priča, bio potpuno prazan.

Pavlović najavljuje da će jedan postupak pokrenuti i on. Podneće krivične prijave protiv Ministarstva i Vojske jer ometaju sindikalni rad.

Izvor: N1 (link)

AUTOR: Vanja Đurić

 

 

 

 

..

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*