Home » OBAVEŠTENJA » Ni litar mleka dnevno

Ni litar mleka dnevno

Minimalna cena rada, koja je danas uvećana za 5,2 odsto, za javnost su statistika, a za poslodavce još jedan poklon Vlade Srbije, ocena je Udruženih sindikata Srbije „Sloga”.

Za radnike je to tužna realnost, jer povećanjem od samo 6 dinara po radnom času neće moći da kupe ni litar mleka dnevno za 8 sati rada, a kamo li da razmišljaju o nekakvom uvećanju minimalne potrošačke korpe.

Ako se još tome doda najavljeno smanjenje plata i penzija, kao i gromoglasna najava potrebe podizanja PDV-a, bojimo se da će se zarade u Srbiji u narednom periodu  još više obesmisliti, a samim tim i ovo ”mizerno” uvećanje koje tek treba da se primenjuje od 1. januara sledeće godine.

Međutim, ono šta ozbiljno treba da brine je to da je cenu rada Vlada donela jednostrano, takozvanim ”presecanjem” i bez saglasnosti socijalnih partnera, odnosno saglasnosti takozvanih reprezentativnih sindikata u Socijalno – ekonomskom savetu (SES).

Njihovo današnje sindikalno ”negodovanje” povodom uvećanja cene rada je totalno besmisleno, te ih mi još jednom pozivamo da se odmah povuku iz rada tog tela i da prestanu sa davanjem legitimiteta socijalnom dijalogu koji u Srbiji očigledno više ne postoji.

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content