Home » OBAVEŠTENJA » Osuđujemo nehumano postupanje MUP prema zdravstveno ugroženoj radnici

Osuđujemo nehumano postupanje MUP prema zdravstveno ugroženoj radnici

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” zahtevaju od MUP-a Srbije da hitno reaguje povodom zabrinjavajućeg i nehumanog postupanja Sektora za ishranu i smeštaj prema svojoj radnici Nevini. J. – zaposlenoj na radnom mestu pomoćne radnice u jednoj od kuhinja ministarstva u Beogradu i da istu adekvatno zdravstveno zbrine na lečenje zbog životne ugroženosti.

Nevena je Sindikatu policije Sloga prijavila da joj je zdravlje ugroženo, da radi sa otvorenim ranama na nogama koje su posledica proširenih vena i ekstremnih uslova rada i do 12 sati dnevno, ali da zbog životne egzistencije porodice ne sme da ide na bolovanje i primorana je da svakodnevno radi i trpi bolove.

Ona je svoje tvrdnje i bolest potvrdila u komunikaciji i dokumentovala fotografijama koje je poslala Sindikatu policije Sloga, a koje je sindikat policije objavio na svom sajtu.

Osuđujemo postupanje MUP prema svojoj radnici i ujedno pozivamo javnost da osudi ovakvo nehumano ponašanje MUP-a prema ozbiljno zdravstveno ugroženoj  ženi, koja je zbog opstanka i životne egistencije primorana da trpi bolove na radnom mestu i stoji na nogama na kojima ima žive rane.

Sloga ujedno i upozorava da ovakvi primeri trpljenja zdravstvenih tegoba zbog očuvanja radnog mesta i životne egzistencije porodica nisu jedini primer i da ih verovatno ima na stotine hiljada širom Srbije, što pokazuje da se sa radnicima ne postupa onako kako bi trebalo i da je zdravstvena prevencija i kontrola stanja zaposlenih zabrinjavajuća, ali i da je zdravstveni sistem u veoma ozbiljnoj krizi i pred kolapsom.

Informativna služba

Link Sindikata policije Sloga: Dvanaest sati rada u kuhinji sa popucalim venama

Fotografije nogu radnice Nevene.J.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.