Home » OBAVEŠTENJA » Najveći sindikat u Zdravstvenom centru Negotin kolektivno pristupio Slogi

Najveći sindikat u Zdravstvenom centru Negotin kolektivno pristupio Slogi

Negotin – Beograd, 09.04.2021.godine – Najbrojiniji sindikat u Zdravstvenom centru Negotin, Sindikat OSA, promenio je naziv u “Sindikat Sloga Zdravstveni centar Negotin” i svih gotovo 100 članova postali su deo Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.

Na sastanku u Negotinu održanog 8. aprila 2021.godine prisustvovali su Predsednik USS Sloga Željko Veselinović i predsednik Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite Sloga Predrag Đurić.

Po rečima predsednika Nenada Nikolajevića negotinski sindikat je osnovan još 2007. godine sa idejom da okupi nemedicinske radnike. U narednim godinama sindikatu je pristupio i medicinski kadar, tako da medicinske sestre, tehničari i lekari danas čine veći deo članstva, uz naravno i nemidicinski kadar.

Iz ovog sindikata kažu da su shvatili da je borba unutar firme bez pomoći granskog i republičkog sindikata postala teška i nemoguća, a na osnovu praćenja rada Sloge odlučili su da se priključe, posebno jer su videli da je Sloga jedini sindikat koji se istinski bori za prava zdravstvenih radnika.

Prema rečima Željka Veselinovića i Predraga Đurića, oni su više nego zadovoljni viđenim, posebno idejama predsednika Nenada Nikolajevića koji se pokazao kao veoma sposoban i obrazovan sindikalac.

Veselinović i Đurić su im poželeli im dobrodošlicu u sindikat, a nakon toga je održan i kraći sastanak sa direktorkom Zdravstvenog centra i njenim saradnicima gde su se upoznali i predstavili svoj plan aktivnosti u narednom periodu.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*