Home » OBAVEŠTENJA » Najgnusnija i najpodlija zloupotreba ljudskog dostojanstva

Najgnusnija i najpodlija zloupotreba ljudskog dostojanstva

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” izražavaju ozbiljnu zabrinutost podacima iznetim u javnost da se “ženama u Jagodini nudi nekakav telefon za druženje od kojeg joj zavisi zaposlenje ili posao u javnom sektoru”.

Pozivamo sve one koje sebe prepoznaju kao predmet seksualne eksploatacije da skupe hrabrost i prijave svaki vid ili pokušaj ucene, kako bi se stalo na put najgnusnijoj i najpodlijoj zloupotrebi ljudskog dostojanstva.

Posle slučaja Milutina Jeličića Jutke, bivšeg predsednika opštine Brus, koji je osuđen na tri meseca zatvora zbog seksualnog uznemiravanja sekretarice Marije Lukić, uošte ne bismo bili iznenađeni da takvih slučejeva u Srbiji možda ima i na hiljade.

Sa “platama i dobrim životnim standardom” koji postoji samo u propagandi političara i lokalnih moćnika nije uopšte čudo što su se neki od njih drznuli da na najsuroviji i najpodliji način ucenjuju zaposlene i tako im ozbiljno narušavaju živote za sva vremena.

Nažalost, naše radno zakonodavstvo ne prepoznaje u potpunosti osobe koje se seksualno eksploatišu kroz pravo na rad, te smatramo da bi trebalo inicirati donošenje novih zakonskih rešenja koja bi sprečila i adekvatno kaznila svaku vrstu pokušaja seksualne eksploatacije.

Posebno, jer smo mi kao sindikat još 2010. godine ukazivali i da je u južnokorejskoj kompaniji Jura bilo seksualnog uznemiravanja od strane menadžmenta na šta je država ostala nema.

Informativna služba

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*