Home » PRENOSIMO » MMF PORUČIO DA SE ZAMRZNU PLATE

MMF PORUČIO DA SE ZAMRZNU PLATE

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Medjunarodni monetarni fond (MMF) predlozio zamrzavanje plata u javnom sektoru i dramatično smanjenje rashoda u Srbiji.

vucic_dacic_1Vučić je u intervjuu za nedeljnik NIN kazao da će razgovarati sa premijerom Ivicom Dačićem, ističući da o tome mora da se razgovara i da vide kako da „izleče srpsku ekonomiju pa makar i izgubili naredne izbore“.

Dačić je pre dva dana kazao da se protivi zamrzavanju penzija i plata u javnom sektoru.

„MMF je ovde pre dva dana rekao da moramo da zamrznemo plate u javnom sektoru i dramaticno smanjimo rashode, a ne smemo da dižemo poreze, jer bi to dodatno umrtvilo privredne aktivnosti. Da li će odgovor biti: nećemo ništa da zamrzavamo, da smanjujemo potrošnju, smanjujemo administraciju, jer to narod obožava da to čuje“, zapitao se Vučić.

Najveću opasnost za srpsku ekonomiju Vučić vidi medju onim ljudima čije se poslovna genijalnost svodila da preko političara uzimaju kredite kojim bi otplaćivali prethodne kredite.

„Njihov moto je glasio – kada pozajmiš dva miliona onda je to tvoj problem, a kada pozajmiš preko 20 miliona onda je to državni problem“, kazao je on.

Vučić je kazao i da ne veruje da će hapšenja čelnih ljudi Galenike dovesti do turbulencija u Vladi, ističući da će “ biti još iznenadjenja u narednom periodu“.

(Beta)

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*