Home » OBAVEŠTENJA » Ministar da objasni kako je pronašao novac

Ministar da objasni kako je pronašao novac

Sloga sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije poziva ministra odbrane Srbije Nebojšu Stefanovića da obrazloži javnosti na koji način je “pronašao novac” za dodatno povećanje plata pripadnicima Garde ako je budžet unapred planiran i ako ga je izglasala Narodna skupština.

Ovako, ovu najavu povećanja plate pripadnicima Garde za dodatnih 10 odsto ocenjujemo kao još jednu “finansijsku alhemiju” u službi političkog marketinga, jer je i sam ministar bez obrazloženja obavestio javnost da je u sistemu odbrane “pronašao novac”.

Mi kao sindikat pozdravljamo svako povećanje zarada zaposlenima, ali smatramo da je ovim načinjena još jedna diskriminacija prema ostalim pripadnicima vojske. Ne slažemo se da je Garda najviše opterećena, i po kojim kriterijumima je ministar to procenio.

Ako mu je kriterijum za dodatno nagrađivanje bio odavanje vojnih počasti, podsećamo ga da u sastavu Komande za obuku postoji Četa za počasti koja to svakodnevno radi.

S druge strane, ne može se porediti rad u urbanim uslovima sa radom na terenu, boravkom u šatorima i montažnim objektima daleko od kuće i porodice, kao što je recimo obezbedjenje administrativne linije.

Zato, ako već postoji nekakav novac onda je najbolje rešenje uvesti stimulativnu meru koju će prema ostvarenom fondu časova dobijati oni najvredniji, bez obzira na jedinicu u kojoj rade, ali i sa sindikatima sklopiti kolektivni ugovor kojim bi se jasno definisala prava i obaveze između zaposlenih i poslodavca.

Sloga sindikat zaposlenih u MO i VS

 

Foto: Zvanična Fejsbuk stranica potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra odbrane Nebojše Stefanovića /link/

 

 

..

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*