Home » OBAVEŠTENJA » Minimalac mora biti drastično uvećan, inače sledi slom
Minimalac mora biti drastično uvećan, inače sledi slom

Minimalac mora biti drastično uvećan, inače sledi slom

Minimalna cena rada u Srbiji za 2021. godinu mora biti drastično uvećana, kako se Srbiji ne bi desio ekonomski i demografski slom usled sve većeg siromaštva i masovnog odlaska srpske radne snage u zemlje EU.

Za Udružene sindikate Srbije „Sloga“, početak pregovora oko minimalca koji se najavljuje u toku ovog meseca, između predstavnika Vlade, poslodavaca i sindikata je neligitiman.

Vlada nije formirana, a Unija poslodavaca i takozvani “reprezentativni“ sindikati odavno nemaju kredibilitet pregovaranja, što je nastavak fingiranja socijalnog dijaloga i obesmišljavanja radničkog dostojanstva.

Radnici u Srbiji dugi niz godina imaju tragičnu sudbinu da im o visini minimalca u poslednjih osam godina odlučuje samo jedan čovek, predsednik države, uz pomoć statista iz redova malih poslodavaca i žutih poslušnih sindikata koji sa nezaslužene pozicije godinama unazad rade na štetu radništva.

Iz toga se vidi da je sve obesmišljeno, jer u pregovorima ne učestvuju veliki trgovački lanci i strane kompanije, posebno strane građevinske firme koje izvode velike infrastrukturne javne radove i koje sve više uz prećutnu saglasnost vlasti dovode svoju radnu snagu iz Kine, Bangladeša, Indije…

Sa malim natalitetom, uz uništavanje domaće privrede i sistemskog obesmišljavanja poljoprivrede i stočarstva, izgradnje besmislenih jarbola, fontana i nacionalnih stadiona, danas imamo više desetina hiljada radno sposobnih građana Srbije koji napeto čekaju da se nakon Korone granice ka EU otvore i da odmah odu.

Informativna služba

 

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Minimalac ispod 40, 45 hiljada je gubljenje vremena, ljudi, i sve lose i po drzavu i radnike.. Veci munimalac veci doprinosi.. Svaki poslodavac koji ima radnika za platu od 40h je bruka i za drzavu i za poslodavca.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top