Home » OBAVEŠTENJA » Lider „Sloge“ posetio Prokuplje

Lider „Sloge“ posetio Prokuplje

Beograd, 23. novembar 2014. — Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović obišao je danas Prokuplje i svoje kolege u sindikatu Fabrike obojenih metala (FOM) kako bi se upoznao sa stanjem nakon nedavnog štrajka nezadovoljnih radnika.

Capture

On je razgovarao sa Slavoljubom Popovićem predsednikom sindikata i sekretarom Dejanom Ilićem koji su ga upoznali sa situacijom nakon što je sindikat postigao dogovor sa poslovodstvom o prekidu štrajka.

Popović i Ilić su Veselinovića izvestili da implementacija dogovorenog između sindikata i poslovodstva, koja je overena i pismenom garancijom, ne teče u najboljem pravcu jer im još uvek nije isplaćena polovina zarade koja je trebalo da bude uplaćena do petka.

Oni će zbog novonastale situacije sačekati do srede kada će se štrajkački odbor sindikata ponovo sastati i razmotriti koje će se akcije povodom toga preduzeti ukoliko se nastavi sa kršenjem dogovorenog od strane poslodavca.

Veselinović se tokom obilaska Prokuplja sastao i sa predsednikom sindikata u fabrici „Leoni“ Danielom Paunovićem, koji je inače i član Glavnog odbora Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

On je sa njim razgovarao o inicijativi za otvaranje nekoliko novih sindikata u Prokuplju za koje postoji interesovanje, a sve u cilju sticanja uslova za formiranje Opštinskog odbora „Sloge“ u Prokuplju.

Paunović je Veselinovića izvestio i o nedavno održanoj humanitarnoj akciji u njihovom preduzeću kojom su prikupljena značajna novčana sredstva pomoći stanovništvu Krupnja koje je stradalo u ovogodišnjim majskim poplavama, o čemu više i opširnije u nekoj od narednih vesti.

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Tako je predsednice.Sa clanstvom po terenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content