Home » OBAVEŠTENJA » Leoni socijalno odgovorna kompanija
Leoni socijalno odgovorna kompanija

Leoni socijalno odgovorna kompanija

Beograd, 28. april 2016. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” demantuju tvrdnje kojima se u javnosti iznose netačne informacije da nemačka kompanija Leoni koja uspešno posluje u Srbiji vrši torturu nad svojim radnicima.

Za razliku od južnokorejske Jure koja krši prava radnika u Srbiji i sprečava bilo kakvo sindikalno organizovanje zaposlenih, nemačka kompanija Leoni je socijalno odgovorna kompanija koja brine o svojim radnicima, a sindikat je poželjan socijalni partner.

Sloga u Leoniju ima reprezentativni sindikat koji je sa poslodavcem do sada potpisala dva kvalitetna kolektivna ugovora.

Prema našim informacijama, Bord direktora Leonija bi 29. aprila trebao da odluči o tome hoće li u Srbiji, Bugarskoj ili u Makedoniji otvoriti još jednu fabriku i zaposliti dodatnih 2000 ljudi.

Nadamo se da će im odluka ipak biti na Srbiji, budući da smo i mi kao sindikat pored većine radnika zadovoljni načinom ophođenja prema zaposlenima i rešavanju svih problema kroz otvoren socijalni dijalog sa sindikatima i radnicima.

Informativna služba USS „Sloga“

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top