Home » OBAVEŠTENJA » KORAK KA KOLEKTIVNOM UGOVORU

KORAK KA KOLEKTIVNOM UGOVORU

Sindikat Sloga – Vojno medicinske akademije (VMA) , održao je u četvrtak 13. juna redovni sastanak sa svojim članstvom u amfiteatru Vojno medicinske akademije na Banjici.

vma1

Na sastanku kome je prisustvovalo oko stotinak članova ovog sindikata, prezentovan je dosadašnji rad i napori da se u ovoj vojnoj ustanovi, u kojoj se već do sada učlanilo oko 400 zaposlenih, poveća broj članstva u cilju postizanja reprezentativnosti i stvaranju zakonske mogućnosti za kolektivnim pregovaranjem, a čija bi kruna bila potpisivanje prvog kolektivnog ugovora za zaposlene u Vojsci Srbije.

Kako VMA ima specijalan status pri vojsci, na sastanku se sa članstvom razmatrao način na koji bi mogao da se formira Odbor bezbednosti i zdravlja na radu, kako bi zaposleni u ovoj ustanovili bili na najbolji način zaštićeni.

O radno pravnoj zaštiti zaposlenih govorila je Jasmina Maričić inspektor rada i predsednik Granskog sindikata Drzavne uprave Sloga, a prisutnima se obratio i Živorad Mrkić, predsednik USS Sloga Novi sindikat zdravstva, koji je govorio o sličnosti problema u civilnom i vojnom zdravstvu.

vma 2

Sastanku su pored navedenih i predsednika sindikata Sloga VMA Dragana Motića, prisustvovali Željko Veselinović predsednik USS Sloga i Milena Jocić generalni sekretar.

Sindikat SLOGA VMA je pojedinačno najbrojniji sindikat u celom sistemu Vojske Srbije i veoma smo ponosni na sve veće poverenje u naš sindikat od strane zaposlenih u ovoj najeminentnijoj srpskoj zdravstvenoj ustanovi.

Info SLOGA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*