Home » OBAVEŠTENJA » KORAK KA KOLEKTIVNOM UGOVORU
KORAK KA KOLEKTIVNOM UGOVORU

KORAK KA KOLEKTIVNOM UGOVORU

Sindikat Sloga – Vojno medicinske akademije (VMA) , održao je u četvrtak 13. juna redovni sastanak sa svojim članstvom u amfiteatru Vojno medicinske akademije na Banjici.

vma1

Na sastanku kome je prisustvovalo oko stotinak članova ovog sindikata, prezentovan je dosadašnji rad i napori da se u ovoj vojnoj ustanovi, u kojoj se već do sada učlanilo oko 400 zaposlenih, poveća broj članstva u cilju postizanja reprezentativnosti i stvaranju zakonske mogućnosti za kolektivnim pregovaranjem, a čija bi kruna bila potpisivanje prvog kolektivnog ugovora za zaposlene u Vojsci Srbije.

Kako VMA ima specijalan status pri vojsci, na sastanku se sa članstvom razmatrao način na koji bi mogao da se formira Odbor bezbednosti i zdravlja na radu, kako bi zaposleni u ovoj ustanovili bili na najbolji način zaštićeni.

O radno pravnoj zaštiti zaposlenih govorila je Jasmina Maričić inspektor rada i predsednik Granskog sindikata Drzavne uprave Sloga, a prisutnima se obratio i Živorad Mrkić, predsednik USS Sloga Novi sindikat zdravstva, koji je govorio o sličnosti problema u civilnom i vojnom zdravstvu.

vma 2

Sastanku su pored navedenih i predsednika sindikata Sloga VMA Dragana Motića, prisustvovali Željko Veselinović predsednik USS Sloga i Milena Jocić generalni sekretar.

Sindikat SLOGA VMA je pojedinačno najbrojniji sindikat u celom sistemu Vojske Srbije i veoma smo ponosni na sve veće poverenje u naš sindikat od strane zaposlenih u ovoj najeminentnijoj srpskoj zdravstvenoj ustanovi.

Info SLOGA

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top