Home » OBAVEŠTENJA » Izrada Nacrta zakona o izmenama i dopunama zakona o Vojsci Srbije
Izrada Nacrta zakona o izmenama i dopunama zakona o Vojsci Srbije

Izrada Nacrta zakona o izmenama i dopunama zakona o Vojsci Srbije

Beograd, 16.10. 2017. – Predstavnici sindikata i poslodavca u sistemu odbrane održali su radni sastanak na kome se razmatrao Nacrt predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije.

Sastanku na kome je vođena rasprava po principu debate i  razmene argumenata, prisustvovali su predstavnici i našeg sindikata, Sindikata Sloga VMA, Vojnog sindikata Srbije, Sindikata Nezavisnost Vojske Srbije, ASNS Sindikata Vojske Srbije i Sindikata odbrane Srbije.

Na strani poslodavca sastanku su prisustvovali državni sekretar Alekasandar Živković, sekretar sekretarijata Ministarstva odbrane gospodin Siniša Lazić i pomoćnik ministra gospođa Radmila Jagodić, predstavnici Ministarstva odbrane i generalštaba Vojske Srbije.

Dok predlagač Nacrta zakona smatra da je potrebno uskladiti Zakon o vojsci sa drugim rešenjima koji uređuju tu oblast, te da nije potrebno donositi poseban kolektivni ugovor za zaposlene u vojsci, predstavnici sindikata koji deluju u sistemu odbrane insistiraju da se u narednom periodu mora otpočeti sa pregovorima o zaključenju posebnog kolektivog ugovora, iz razloga što ne postoje zakonske prepreke da se isto realizuje.

Predstavnici Sloge su pozdravili ovaj način vođenja socijalnog dijaloga i u narednom periodu pružiće svoj doprinos kroz učešće u radnim grupama i javnoj raspravi.

Rasprava po ovom pitanju se nastavlja 17.10.2017.godine.

Informativna služba

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top